Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nationale Archeologiedagen in het Erfgoedhuis Meerssen

12 oktober, 2018 - 14 oktober, 2018

De Provincie Limburg en ook het Erfgoedhuis Meerssen doen voor de tweede keer mee aan de Nationale Archeologiedagen. Het Erfgoedhuis biedt vondsten van prehistorie, via de Romeinen en Middeleeuwen tot de moderne tijd.
Nu actueel wordt de expositie Meerssens domein: van Romein tot Benedictijn georganiseerd. Kom kijken naar mooie artefacten uit deze periode en luisteren naar verdiepende achtergrondlezingen. Stap in je eigen lokale historie en verrijk je kennis.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen bieden wij de volgende activiteiten.

 

  • Vrijdag 12 oktober Hele dag open tijdens uren KCC. Van 9.00 tot 17.00 uur. Loop gewoon eens bij ons binnen. Om 19.30  lezing van Frank Hovens.
    Thema van de lezing “Meerssen in de Middeleeuwen, Hoogtij van Palts en ProosdijFrank Hovens is historicus en schrijver/publicist. Werkzaam bij het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg SHCL. Hij schreef over tal van ( historische ) onderwerpen en publiceerde in 2017 een boek over de gemeente Meerssen met de titel “In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek”

 

  • Zaterdag 13 oktober geopend vanaf 13.00 uur met een lezing door Wim Dijkman om 15.00 uur.
    Thema van de lezing “Wat Limburgse Merovingische Begravingen Ons Vertellen Over De Franken”Wim Dijkman is momenteel senior conservator archeologie en erfgoed bij Centre Céramique in Maastricht. Hij heeft archeologie in Leuven (B.) gestudeerd met als specialisatie prehistorie. Na een aanstelling als wetenschappelijk medewerker bij het Deutsches Bergbau Museum in Bochum (D.) werkte hij vanaf 1982 tot 2005 als archeoloog /conservator bij de gemeente Maastricht. Daarnaast was hij jarenlang hoofdredacteur van het tijdschrift “Archeologie in Limburg”. Zijn bijzondere interesse gaat momenteel uit naar de laat-Romeinse en Merovingische tijd.

 

  • Zondag 14 oktober geopend vanaf 13.00 – 16.00 uur.

 

 

Gegevens

Begin:
12 oktober, 2018
Einde:
14 oktober, 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Erfgoedhuis Meerssen
Markt 50
Meerssen, Limburg Nederland
Website:
https://www.nhmmeerssen.nl