Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie: Karin Mourmans en Marie-anne Cuijpers

1 augustus, 2019 - 29 augustus, 2019

Karin Mourmans is geboren in Bemelen en woonachtig in Bunde. Na de opleiding tot docent tekenen en kunstgeschiedenis aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht werkte zij enkele jaren als freelancer en maakte ze o.a. wandschilderingen in opdracht. Daarna volgde ze opleidingen bij diverse kunstenaars. Tijdens een vervolgstudie in fijnschilderen verdiepte ze zich in deze bijzondere en arbeidsintensieve olieverftechniek. Daarnaast bleef ze schilderen in acrylverf. Ook volgde zij enkele jaren een opleiding in portretschilderen. Hierbij lag het accent op de techniek van traditionele, realistische portretten in olieverf. Zo werkte ze aan het zoeken naar een eigen stijl, waarin ze haar ambachtelijke achtergrond kon combineren met haar liefde voor het expressievere schilderen in olieverf. Hierbij zichzelf continu analyserend om te verbeteren, te vernieuwen en te blijven ontwikkelen. `Door te kijken en beter te leren kijken is er altijd zoveel meer (moois) te zien dan in eerste instantie lijkt.`
In de stijl waarin ze nu werkt schildert ze met losse, spontane penseelstreken geabstraheerd figuratieve voorstellingen. De expositie in Het Erfgoedhuis geeft een overzicht van haar kleurige werken die ontstaan zijn vanuit deze diverse invalshoeken en technieken met als thema´s o.a. dieren, landschappen en zomerse taferelen.

 

Marie-anne Cuijpers is geboren in Maastricht en woont al geruime tijd in Bunde. Al jarenlang is ze in haar vrije tijd bezig met fotograferen, tekenen en schilderen (acryl- en olieverf). Door zelfstudie en “trial and error” blijft ze leren, verkennen en zich ontwikkelen. Ze is altijd op zoek naar uitdagingen en nieuwe technieken. Zo ontdekte ze afgelopen december pastelpotloden. Na een terdege verdieping in de mogelijkheden, de techniek en de materialen is ze vol enthousiasme begonnen en heeft ze de smaak te pakken! Vooralsnog tekent ze met name (huis)dieren maar ze is zich al aan het oriënteren om haar onderwerpkeuze te verbreden. Haar voorkeur gaat weliswaar uit naar het impressionistische en abstracte, maar ze wijdt zich voorlopig met heel veel plezier aan het realistisch tekenen met pastelpotloden. Met deze techniek voelt ze een echte klik.

Gegevens

Begin:
1 augustus, 2019
Einde:
29 augustus, 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags: