Spread the love

Beleggers zijn door de opkomst van de Covid omicron-variant afgestapt van risicovollere investeringen zoals cryptocurrency.

ESG-beleggers maken zich ook zorgen over het gebruik van energie in cryptocurrency-mining, volgens Lou Kerner, partner bij Blockchain Coinvestors.

Cryptocurrencies die verbonden zijn met de metaverse, gaming en gedecentraliseerde financiën trekken ook de interesse van investeerders en dollars weg van bitcoin, ethereum en ripple, volgens Brian Kelly van BKCM.

Crypto krijgt een klap te midden van ommicron en reisonderbrekingen

Het stijgende aantal gevallen van de Covid-omicron-variant in de VS is volgens investeerders en analisten een belangrijke katalysator voor de dalende cryptocurrency-prijzen in december. crypto daytrading uitleg vind je online.

Bitcoin ligt op schema om de S&P 500 te verdubbelen, en de ripple is tot nu toe meer dan 200% hoger, maar beide zijn deze maand ook met dubbele cijfers gedaald. Brian Kelly, CEO en oprichter van BKCM, CEO en oprichter van BKCM, zegt: “Ommicron komt eraan en de Amerikaanse economie stagneert een beetje. vertelde CNBC. Volgens Lou Kerner, partner bij Blockchain Coinvestors, zijn ESG- of milieu-, sociale en governance-investeringen en zorgen over energieverbruik ook een katalysator geweest in recente crypto-dalingen.

“Tegenwoordig wordt het ‘bewijs van werk’ van de [cryptocurrency]-mijnmachines negatief beoordeeld door een groot deel van de investeringsgemeenschap vanwege de energie die het verbruikt”, vertelde Kerner aan CNBC. “Maar als je diep graaft, is veel van de energie energie die voor niets anders kan worden gebruikt. In verhouding tot de enorme waarde die we ervan krijgen, zal de energie volgend jaar volgens mij veel minder een punt van zorg worden.”

 

Daling aandelen

Aandelen die cryptocurrency aanhouden of minen, zagen in december diepere dalingen dan de activa zelf. MicroStrategy is deze maand met 21% gedaald, terwijl Riot Blockchain met 38% is gedaald. Marathon Digital daalde met 31%. De munten en aandelen zijn nauw gecorreleerd in de hoofden van beleggers, iets wat Kerner ziet veranderen.

“We staan ​​aan de vooravond van een diepgaand begrip door institutionele investeerders van de verschillende bedrijven en wat ze feitelijk doen en de economie van de bedrijven”, zei Kerner. “Het is voor de meeste beleggers nog steeds moeilijk om hun hoofd rond mijnbouw te wikkelen. beste crypto app 2022 vind je online. Het is een klein deel van de markt, dus je hebt niet veel institutionele beleggers die er enorm veel tijd aan besteden. Het is makkelijker voor hen om er gewoon naar te kijken als een mand.”

Kelly zei dat hij optimistisch is over bitcoin en gelooft dat het tegen het einde van 2022 $ 100.000 kan bereiken, maar dat de opkomst van de metaverse de belangstelling van beleggers trekt. “Je zult veel andere munten zien, of ze nu in de metaverse zijn, gaming of gedecentraliseerde financiën doen het echt goed,” zei Kelly. “De durfkapitalisten, nieuw geld en fondsen zoals de mijne zijn gericht op die vroege groeimogelijkheden.”