Kom van 1 september t. m. 30 november 2019 naar het Erfgoedhuis Meerssen en maak op de 1e etage kennis met de inspirerende werken van 6 vrouwen.

In de spotlight:

Pien Brouwers

Een jonge Limburgse kunstenares, geboren in Hulsberg 2000

Vanaf het moment dat ze als peuter een kleurpotloodje kon vasthouden heeft ze dit niet meer losgelaten. Tekenen was en is haar lust en leven.

Haar middelbare schooltijd bracht ze door op de Kunstschool in Genk waar haar talent ontdekt werd. Pien gaat nu op zoek naar een passende vervolgopleiding.

Jolanda Medenbach

54 jaar en wonend in Ulestraten.

Begin 2018 is ze begonnen met keramiek bij Thera Melisie, Kunstinkleiin Moorveld. Het was liefde op het eerste gezicht. Door haar creatieve achtergrond, ze is van beroep bloemiste en schildert al meer dan 20 jaar, was ze snel één met de klei. Ze maakt Landa’s en Vazen. De Landa’s zijn uniek, geen 2 zijn hetzelfde, ze zijn niet volmaakt, net als wij mensen, ze zijn fragiel maar door de bewerking van de keramiek heel stoer. Typerend zijn hun lange armen en benen, die hen een opvallende uitstraling geven. De Vazen zijn organisch van vorm , ook hier zijn er geen twee hetzelfde, ze worden in haar handen en door haar handen geboren.

Loes Brouwers

Geboren in 1970
Atelier Serafijn in Hulsberg

Het creatief bezig zijn zit in de natuur van Loes en heeft haar ook al haar hele leven lang bezig gehouden in diverse technieken. Het maken van glaskralen werd uiteindelijk haar grote passie.

” Bezig zijn achter de brander is als mediteren, geconcentreerd bezig zijn om zo elke stip op de juiste plaats te krijgen en de wereld om je heen even zalig te vergeten.” Elke glazen kraal is dan ook met veel plezier, liefde en geduld gemaakt. Ze hoopt dat vooral de unieke en creatieve waarde ervan door de mensen gezien wordt en haar sieraden als zodanig met veel plezier gedragen worden…. zijnde een uniek juweeltje in glas… een “Serafijn”.

Waldie van Wetten

Geboren in 1963

Al van jongs af aan is zij al in de weer met verf en kwast.

In 1985 is zij afgestudeerd aan de pedagogische academie met als specialisatie beeldende vorming. Ze heeft les gegeven aan volwassenen en kinderen. Haar voorkeur lag in het werken met bijzondere doelgroepen, sinds 1987 begeleidt zij mensen met een verstandelijke beperking in een atelier.

Naast het begeleiden van anderen is zij steeds actief geweest in het volgen van cursussen en scholing op het gebied van beeldende vorming. Door veel te doen, veel te experimenteren, zich te laten inspireren door anderen is zij tot een eigen manier van werken gekomen. Ze is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen wat betreft materiaal en vorm. Haar werk herken je aan de drukke vrolijke kleuren, bijzondere vormen, toevoegingen van papier en andere materialen zoals keramiek, glas, kralen, stoffen, haakwerk en breisels.

Ze houdt van bouwen, stapelen, verschillende materialen door elkaar gebruiken en verassingen in een schilderij of drie dimensionaal werk. Het enthousiasme van creëren zie je terug in haar werk.

Anz Nijenhuis

Geboren te Meerssen, sinds 20 jaar bezig met kunst. Beeldhouwen, keramiek en schilderen van abstractie en figuratieve (fleurig gekleurde) schilderijen en objecten.

De eerste jaren begonnen met beeldhouwen en boetseren bij expressiegroep de Ruif. Daarna klassiek opgeleid bij gerenommeerde kunstenaars, bekend en werkend in binnen- en buitenland. Creativiteit vanuit gevoel, intuïtie, gedachten, dromen, uitleg van emoties, ervaring en ontmoetingen uit het dagelijkse leven.

Uitdagend vindt zij vooral het werken in eigen atelier op grote linnen doeken, waar verschillende opgezette acryl lagen zorgen voor spannende structuren en abstracte vormen. Inspiratie wordt gezocht in een hevig kleurcontrast waarbij complementaire kleuren veel terugkomen.

José Geelen-Eveleens de Kleimadam

Geboren in 1968 in Aalsmeer en sinds 1995 woonachtig in Geulle.

Haar hele leven lang is zij al creatief en bezig met dingen creëren.

Bij de Vazom in Kerkrade is zij in 1993 in aanraking gekomen met klei en heeft het niet meer losgelaten.

“Met je handen en je gevoel bezig zijn met klei is gewoon zalig. Elke keer jezelf verrassen met de creaties die onder je handen groeien.”

Zij maakt huisjes, dieren, objecten, schalen enz. en werkt het af met glazuur.

Sinds 2015 verkoopt zij spullen bij ManuFacta in Maastricht deze winkel heeft zij  samen met 5 andere creatieve dames opgezet. Ieder van hen maakt zijn eigen producten en ze draaien de winkel samen. Ook bieden ze ruimte voor andere kunstenaars om hun producten bij hen te verkopen.