Mijn naam is Marlies Gulikers-Steinbusch en woonachtig in Ulestraten. Al vele jaren zette ik achter mijn naam een klein bloemetje als een persoonlijke noot van mij. Op 58 jarige leeftijd kwam ik op het idee om van dat bloemetje een schilderijtje te maken. En al schetsend ontstond al snel bij mij het gevoel ; dit vind ik wel leuk om te doen. Het was alsof er in mij een deurtje was geopend naar iets wat me vreugde bracht, een nieuwe wereld ontvouwde zich. Er was echt een drang om te creëren door te gaan schilderen en ik ben niet meer gestopt. Tot op dat moment had ik nog nooit getekend of geschilderd en ook geen enkele opleiding op dat gebied gehad. Ik wist dat ik bloemen wilde schilderen en met structuur op het doek werken. De structuur is gebleven, maar langzamerhand ontstond ook ander werk, want het schilderen heeft iets meeslepends, zowel voorwaarts als de diepte in. Ik heb een geheel eigen stijl ontwikkeld, die duidelijk herkenbaar is als de mijne. De combinatie van structuur en kleuren is voor mij een héél belangrijk aspect bij het creëren van mijn werk. Als de witte basisstructuur die ik op het doek aanbreng goed gedroogd is, begin ik met kleuren het verhaal in het schilderij te accentueren. Mijn schilderijen ontstaan door het creëren vanuit mijn passie, intuïtie en fantasie, waarbij mijn spiritualiteit zeker van invloed is. Mijn intuïtie volgen, voelen wat ik leuk vind, en dan toegeven aan wat er zich aandient, zijn mijn uitgangspunten, wat resulteert in een verhaal met een onverwacht resultaat voor mezelf en de toeschouwer. Deze gereedschappen wijzen me bij elk schilderij weer de juiste weg, ik ervaar het schilderen dan ook als rijkdom met zingeving. In 2015 heb ik mijn naamgenote Annemarie Gulikers ontmoet en we waren onder de indruk van elkaars kunstuitingen. Vrij snel ontstond het idee om te gaan samenwerken om zo schilder- en dichtkunst samen te brengen waardoor het elkaar versterkt. Het is een verrijking om met Annemarie samen te werken. Uiteindelijk hebben twee creatieve zielen elkaar gevonden en zo ontstond GULIKERS GULIKERS EENZELFDE NAAM TWEE GEZICHTEN MET SCHILDERIJEN EN GEDICHTEN.